Klienterne skriver

Henrik, 58 år

8. januar 2008

"For nogle år siden blev jeg syg. Jeg kollapsede under en juleferie og blev efterfølgende hospitalsindlagt med stærkt forhøjet blodtryk. Det var mit første hospitalsophold i en alder af 55. Indtil da havde jeg praktisk talt aldrig været syg, men det var jeg med ét. Det var et af mit livs værste chok. Et markant kollaps, som havde mange kropslige og mentale konsekvenser."

"Hele mit arbejdsliv havde været stressende hektisk. Og den samme overskrift kunne skrives over mit privatliv. Regningen udeblev ikke. Tænderne i kanvassen og fuld tælling."

"Da jeg blev udskrevet fra hospitalet ventede et halvt års rekonvalescens. I starten var jeg så traumatiseret og rystet i mit sinds inderste afkroge, at jeg ikke kunne sove. Og heller ikke gå sikkert. Jeg måtte gennem flere måneder opøve min gang ved stadig længere gåture ud i lokalmiljøet."

"Efter min tilbagevenden til arbejdsmarkedet levede jeg på en dag-til-dag basis. Sådan følte jeg det. Min gang var nu ok i princippet , men fødderne føltes ”underlige”. Som om jeg ikke rørte jorden rigtigt. Og den underlige summende fornemmelse i fødderne var en daglig ledsager. Når jeg beskrev mine symptomer for min praktiserende læge, neurologerne, blodtryksspecialisterne mm. – sagde de alle med én mund: ”Det er sukkersyge”. Men ingen somatiske sygdomme kunne påvises. ”Det må du leve med” var den normale udgangsreplik."

"Oveni led jeg af lejlighedsvist mentalt ubehag i vekslende styrker. Først i dag erkender jeg, at det må have været angstanfald, der hjemsøgte mig. Lige fra et overvældende anfald i København, hvor jeg troede jeg skulle dø til mindre, der kom som lyn fra en klar himmel i min dagligdag. Der var dage, hvor jeg aldrig troede, jeg nåede hjem med livet i behold."

"Og jeg gik til angst- og stressterapeut, til kranio-sakral massage og psykolog. Alle sammen søde og kyndige mennesker, som jeg absolut havde meget ud af at konsultere."

"Men der skete ikke alverden. Så en dag blev jeg gennem en avisomtale opmærksom på Bodysoft og Ove. Jeg besluttede med det samme, at jeg ville forsøge en konsultation. Dagen efter lagde min daværende kæreste en kopi af samme avisudklip på mit skrivebord. ”Er det ikke noget for dig?”. Jeg kunne fortælle hende, at jeg allerede havde aftalt min første behandling."

"Den råkolde dag i december for et år siden begyndte en rejse ned i min krop, som jeg i dag ikke ville have været foruden. I starten gjorde det ondt, når Ove med sikker stedsans og vidende fingre opsøgte et langt livs spændinger i lægge, skuldre og ansigtsmuskulatur."

"Nogle gange i starten brød jeg ud i latterkaskader, når Oves manipulationer udløste en spænding. Det kunne dreje sig om noget så uskyldigt som at bøje mine ben ind over min krop. Andre gange græd jeg. Det var overraskende og samtidigt meget befriende. Reaktionerne svarede egentlig til mine inderste overbevisninger: at kroppen og sindet hører uløseligt sammen. Og, at din krop husker alt."

"For mange år siden havde jeg dyrket Alexander Lowens og Ken Dyctwalds bøger og følt at deres kropsterapeutiske systemer ”virkede” rigtige. Nu vidste jeg det pludselig af egen erfaring!"

"Min krop var før behandlingerne et stivnet system af allehånde spændinger – fra arbejdslivet, min traumatiske barndom og mit privatliv. Oveni min sygdomsperiode kom opløsningen af mit kæresteforhold. Min glidetur fulgte drejebogen, og min krop gik i baglås."

"De første behandlinger var meget krævende for mig. Det var en times stærkt udfordrende rejse på massagebriksen . Når Oves hænder forlod min krop var jeg i første omgang ”helt færdig” på det mentale plan. Det var på en måde ganske udmattende at få løst op for spændinger, der var opbygget gennem mange år. Men når den ørhed, der var rejsens regning, forduftede kort efter, var det et kropsligt velvære, jeg ikke havde kendt i mange år, der meldte sig."

"Og den helt store joker efter nogle måneders behandlinger var en energi og et gåpåmod, der var mig helt fremmed. Jeg turde nu lige pludselig gøre ting, jeg aldrig havde drømt op. Jeg tog alene på øhop i Grækenland – i mit tidligere liv et helt umuligt projekt. Og jeg kastede mig ud i mange andre aktiviteter."

"Der er netop energien, der får din krop til at hænge sammen fra top til tå, som er den helt store gevinst for mig. Min krop har det nu meget bedre i alle ”sektorer”. Jeg er faktisk altid i godt humør og har overskud til at opsøge ting, der interesserer mig. Det er en god spiral, som skal funderes i de kommende år."

"Jeg er stadig stiv i min lænd, men jeg kan rulle med hofterne på en langt løsere måde til den musik, jeg lytter til, når jeg laver mad. Og mine kæbemuskler er blevet masseret delvist væk, så min ”runde” sammenbidte hovedfacon er under forandring. Jeg kender i øvrigt et par toppolitikere, som kunne trænge til en gang kæbemuskelmassage. Tænker vi på de samme…?"